Vuonna 2018 yli 700 kolaria vähemmän kuin vuonna 2017

Vuoden 2018 porokolarimäärä jäi ennätysalhaiseksi, kun katsotaan tilastoja aina vuodesta 2011 asti. Tähän varmasti vaikuttaa Porokellossa tehty pitkäjänteinen työ, jokainen annettu varoitus ja sovelluksen lataus, mutta myös luonnon olosuhteet eli kuuma kesä ja vähäluminen alkutalvi. Olemme hyvällä yhteisellä tiellä ja tavoite totta kai on tänä vuonna jälleen alittaa tuo vuoden 2018 kolarimäärä, joka oli 3402 kolaria.

Tähän aikaan vuodesta porot ovat talvilaitumilla, eikä niitä juuri havaitse teiden läheisyydessä. Kolareita kuitenkin sattuu tälläkin hetkellä noin 100 kolaria kuukaudessa, joten olethan tarkkaavainen liikenteessä ja käytät Porokelloa, erityisesti liikkuessasi VT 21:llä käsivarressa tai VT 4:llä Inarin kunnan alueella. Jokainen Porokello varoitus ja lataus auttaa vähentämään porokolareita ja myös sinä voit vaikuttaa siihen.

Koska poron vuosi alkaa niin sanotusti kesäkuussa (ks. lisää porofakta), on tämä aika vuodesta Porokellossa pitkälti tulevan vuoden toiminnan suunnittelua, taustatyön tekemistä ja viestintää. Olemme esimerkiksi uudistaneet Porokellon nettisivut kuten huomaat ja maaliskuun lopulla saamme myös uuden päivityksen Porokellon sovelluksiin, josta kerromme lisää myöhemmin. Myös Porokellon vaikuttavuuteen liittyvä tutkimus valmistuu lähiaikoina.

Tule Porokellon yhteistyökumppaniksi

Etsimme tällä hetkellä myös potentiaalisia yhteistyökumppaneita, jotka haluavat edistää liikenneturvallisuutta ja auttaa osaltaan vähentämään porokolareita Porokellon kanssa. Porokellon kanssa Yhteiselle tielle ovat lähteneet tänä vuonna OP ja Lapin liitto. Jotta takaamme Porokellon jatkon myös tulevaisuudessa, tarvitsemme lisää yhteistyökumppaneita, joille liikenneturvallisuus on tärkeää. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Porokellon projektipäällikköön Henna Nurmiseen niin jutellaan aiheesta lisää.

Turvallisia kilometrejä!

-Henna-