Porokello saa apua Autoliitolta

autoliito1(2).jpg

Autoliitto vietti 50. tiepalvelupäiviä Inarissa. Paikalle oli saapunut tiepalvelumiehiä perheineen ympäri Suomea. Porokello -tiimi oli mukana tapahtumassa.

Avajaisiin kokoontunut väki saapui Inarin Siidan pihaan luonnollisesti virka-autoilla. Näky oli vaikuttava. Avajaisissa pohjoisen erityiset olosuhteet etenkin liikenteessä tulivat vahvasti esille niin poliisin, pelastuslaitoksen kuin Porokellonkin puheenvuoroissa. 

Porokello ohjeistaa miten toimia porokolarin sattuessa

Tiepalvelupäivillä vallitsi rento ja hyvä 

36504836_10214933664148793_3875300595489308672_n.jpgtunnelma. Iltaohjelmassa oli rastitehtäviä useilta eri osa-alueilta. Porokellon rastilla lapset pääsivät autonrattiin testaamaan jarrutuksia porokellon kilkahdellessa.

Aikuisten rastitehtävänä oli nopea reagointi porokolaritilanteessa. Toimintatavat olivat hyvin hallussa ja haasteeksi osoittautuikin 1min aikaraja. 

Autoliittolapsi.jpg

Porokello sovelluksesta sekä www.porokello.fisivustolta löytyvät seuraavat toimintaohjeet porokolarin sattuessa. 

1.Huolehdi loukkaantuneiden 

ensiavusta ja soita hätäkeskukseen (112).

2.Estä lisävahinkojen syntyminen. Aseta varoituskolmio tienvarteen varoittamaan muita.

3.Lopeta loukkaantunut poro tai hanki paikalle henkilö, joka tekee sen.

4.Siirrä ruho pientareelle ja merkitse paikka mahdollisimman näkyvästi. Ruhoa ei saa ottaa mukaan.

Tiepalvelumiehistä uusia porovaroittajia

Porokello etsii paraikaa uusia varoittajia ammattialoilta, joissa kilometrejä kertyy mittariin poronhoitoalueella. Porokello saa apua Autoliitolta ja uudet varoittajat tiepalvelumiehistä aloittavat varoitusten tekemisen lähipäivinä.

Porokellon porovaroitukset ovat tähän saakka tulleet tuhannelta ammattiautoilijalta. Tänä vuonna varoittajamäärä on tarkoitus kaksinkertaistaa. Näin saadaan varoitusten kattavuutta parannettua niin ajallisesti kuin maantieteellisestikin.

Seuraa meitä

Jaa tietoa Porokellosta. Autat vähentämään porokolareita.