METSÄHALLITUS VASTAA POROKELLON HAASTEESEEN VÄHENTÄÄ POROKOLAREITA

IMG_5312.jpgOlemme kannustaneeet kaikkia autoilijoitamme lähtemään mukaan Porokellon toimintaan.

 Porokello etsii tällä hetkellä uusia porovaroittajian ammateista ja aloilta, joissa ajetaan paljon poronhoitoalueella. Metsähallitus otti haasteen vastaan ja kannustaa sekä työntekijöitään että autoilijoitaan porovaroittajiksi.

Meillä on paljon puutavara-autoilijoita, jotka liikkuvat lähes joka päivä. Heiltä saadaan jatkossa Porokellon toimintaan tärkeää tietoa poroista ja niiden liikkeistä, kertoo Metsähallituksen Metsätalous Oy:n  hankintapäällikkö Juha Pyhäjärvi. Pyhäjärvelle itselleen kertyy vuoden aikana noin 40 000 kilometriä. Nämä tulevat pääasiassa Lapin teillä. Hän on tyytyväinen, että pääsee myös itse tekemään varoituksia.

Porokolarien todella suuri vuosittainen määrä aiheuttaa iso taloudelliset vahingot. Autoilijoille on saatava tietoa paikoista, joissa usein on poroja. Pohtii  Pyhäjärvi. Tarvitaan riittävä määrä havaintoja, jotta tiedot olisivat mahdollisimman ajantasaisia ja kattavia. Olemme kannustaneet kaikkia lähtemään mukaan Porokellon toimintaan!

Jokainen varoitus on tärkeä ja voi estää mahdollisen porokolarin”

Porokellon projektipäällikkö Henna Nurminen iloitsee uusista varoittajista. Varoittajat tekevät todella tärkeää tärkeää työtä täysin pyyteettömästi kaikkien liikenneturvallisuuden puolesta. On hienoa saada uusia varoittajia mukaan. Jokainen varoitus on tärkeä ja voi estää mahdollisen porokolarin, Nurminen muistuttaa.

Lataa ilmainen Porokello puhelimen sovelluskaupasta ja saat porovaroitukset kännykkääsi.

 

Seuraa meitä

Jaa tietoa Porokellosta. Autat vähentämään porokolareita.