Luonnonvarakeskus mukaan porovaroittajiin

porokello-kuva-2.jpg

Jo viime kesänä Pekka Närhi mietti tehdessään porolaidun inventointeja ympäri Lappia, että haluaisi olla mukana tekemässä porovaroituksia. Nyt siihen saatiin mahdollisuus.

Luonnonvarakeskus on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, jonka henkilöstö liikkuu ahkerasti ympäri Suomea ja myös poronhoitoalueella. Tänä kesänä he liittyvät mukaan Porokellon varoittajatokkaan.

”Meillä on paljon maastossa liikkuvia tutkijoita ja tutkimusinsinöörejä. Haluamme olla niitä, jotka tekevät varoituksia. On hyvä, jos pystymme työmme ohessa jotenkin parantamaan liikenneturvallisuutta.” kertoo kehittämispäällikkö Virpi Alenius.

Luonnonvarakeskuksen kehittämispäällikkö Virpi Alenius, tutkimusinsinöörit Tarmo Aalto ja Pekka Närhi ovat tottuneita tiellä liikkujia. Kilometrejä tulee mittariin vuoden aikana melkoisesti.

Liikenteessä he toivovat malttia muilta autoilijoilta. Asenne ratkaisee auton ratissa. Liian pieni turvaväli, kiire sekä turhat ohitukset lisäävät riskitilanteita, eivätkä todellisuudessa nopeuta matkan tekoa merkittävästi. Kohteliaisuus ja muiden huomioiminen liikenteessä taas saavat kiitosta kokeneilta autoilijoilta.

Porokellon käytöstä heillä on hyviä kokemuksia. Sekään ei tietysti toimi, jos se ei ole käytössä, muistuttaa Pekka. Porokelloa käyttäessä onkin tärkeä tarkistaa, että kännykän paikannus on käytössä. Ilman tätä puhelin ei pysty vastaanottamaan varoituksia.

Jo viime kesänä Pekka mietti tehdessään porolaidun inventointeja ympäri Lappia, että haluaisi olla mukana tekemässä porovaroituksia. Nyt siihen saatiin mahdollisuus, Pekka iloitsee.

Porokellon varoittajina toimii tällä hetkellä 1000 ammattiautoilijaa. Tänä vuonna varoittajien määrä tuplataan ja mukaan otetaan uusia ammattiryhmiä, joilla kertyy paljon kilometrejä poronhoitoalueella. Luonnonvarakeskuksen henkilöstö on yksi näistä ammattiryhmistä.

Lataa Porokello veloituksetta ja saat varoitukset puhelimeesi.

Seuraa meitä

Jaa tietoa Porokellosta. Autat vähentämään porokolareita.