Gold Linen kuljettajat ovat Porokello-varoittajien tähtikaartia

Porokellon varoittajapuhelin on osa kuskien arkea Gold Linella

Halu kasvattaa yleistä turvallisuutta ja vähentää porokolareita saivat Koskilinjat Oy:n Gold Linen lähtemään Porokellon varoittajaksi heti Porokellon ensi metreillä. Tällä hetkellä pohjoisen reittejä ajavista Gold Line autoista lähtee tasaisesti porovaroituksia muille sovelluksen käyttäjille.

Porokellon varoittajapuhelin on osa kuljettajien arkea Gold Linellä. Puhelimet ovat pysyvästi autoissa telineissään ja aina aktiivisena, vaikka kuljettaja vaihtuukin. Kuljettajat ovat ottaneetkin Porokellon omakseen, ja varoituksien tekeminen tulee jo selkärangasta. Tämä näkyy myös varoituksien määrässä. Kuudesta Gold Linen varoituspuhelimesta neljä on Top 10 Porokellon aktiivisimpien varoituspuhelimen joukossa.

”Meidän henkilökunta on aktiivista, ja heillä on aito halu parantaa liikenteenturvallisuutta. Heijastuuhan parantunut liikenneturvallisuus heillä myös omaan työhön. Kuljettajat ansaitsevat kiitokset aktiivisesta varoittajatyöstä”, kertovat Koskilinjojen ajomestarit Jouni Pussinen ja Esa Säkkinen tyytyväisinä. Kiitosta saavat myös sovelluksen helppokäyttöisyys ja käyttäjäystävällisyys: Ei tarvitse insinöörin koulutusta, että osaa sovellusta käyttää.

Porovaroitus tarkoittaa ennenkaikkea porovaaraa

Jouni ja Esa kokevat myös tärkeänä, että varoitus on reaaliaikainen ja se ei ole liian pitkään voimassa. Porohan on liikkuva eläin, joten varoitus ei välttämättä tarkoita, että poro seisoo juuri tienreunassa vaan se varoittaa alueella olevasta porovaarasta.

Porokellon hyödyt ovat kuljettajille hyvin konkreettiset. Ottaahan varoituspuhelin vastaan myös muiden tekemät varoitukset, näin on osattu jarrutella ajoissa ja mutkan takana onkin odottanut porotokka. 

Usein matkustajien kanssa tulee juttua, kun Porokello-puhelin on näkyvillä. Asia kiinnostaa, ja mielellämme kerromme asiasta eteenpäin. On hienoa, että olemme uusissa asioissa ensimmäisten joukossa mukana ja nimenomaan liikenneturvallisuuden edistäjänä.

Porokello arvostaa varoittajien työtä

”Porovaroittajien työ on todella arvokasta. Haluan välittää lämpimän kiitoksen Gold Linen kuljettajille sekä kaikille varoittajillemme, jotka tekevät tärkeää työtä varoituksien muodossa”, kiittelee Porokellon projektipäällikkö Henna Nurminen.

”On hienoa kuulla, että porovaroituksien tekemisestä on tullut osa työtä ja arkea. Gold Line on yksi hyvä esimerkki, miten ammattiautoilijat lisäävät kanssaliikkujien turvallisuutta”, lisää Nurminen.

Porovaroittajina toimii tällä hetkellä noin 1000 ammattiautoilijaa ja noin 300 muun alan edustajaa, jotka ajavat työkseen paljon poronhoitoalueella. Varoittajat toimivat pyyteettömästi vähentääkseen porokolareita ja lisätäkseen liikenneturvallisuutta. Lisää varoittajia mahtuu joukkoon etenkin ammattiautoilijoiden puolelta.

Henna Nurminen