Jos et ole vielä ladannut Porokelloa, tee se nyt!

Porokello on sovellus, joka yhdistää tiellä liikkujat ja edistää käyttäjienkin mukaan liikenneturvallisuutta. Se on meidän kaikkien yhteinen asia, jonka avulla jokainen voi vaikuttaa porokolarien määrään, etenkin nyt, kun jokaisella on mahdollisuus varoittaa. Eli jos et ole vielä ladannut Porokelloa, tee se nyt!

Read More
Henna Nurminen
KESKUSTELEMINEN ON TÄRKEÄÄ, MYÖS TIELLÄ!

Porokello onkin 2000 -luvun valojen väläytys. Uskallan väittää, että se on tarkempi ja tehokkaampi. Vaikka Porokello on tehokas väline kommunikointiin muiden autoilijoiden kanssa ei vanhoja tapoja kannatta unohtaa. Käytä siis edelleenkin vilkkua niin aikaisin, että hävettää, ryhmittäydy oikein ja väläytä valoja merkiksi tien reunoilla olevista eläimistä tms.

Read More
POROT LIIKKEELLÄ

Vuosikymmeniä on tehty erilaisia kokeiluja porokolarien vähentämiseksi. On kokeiltu heijastinpantoja, sarviheijastimia, karkoteaineita, nuolukiviä ja järjestetty poromiesten tieturvakoulutuksia. Mutta viisasten kivi on jäänyt löytymättä. Mutta nyt - tänä digitalisaation ja älyinnovaatioiden aikana olemme saaneet käyttöömme Porokellon, joka varoittaa meitä autoilijoita poroista etukäteen.

Read More
POROKOLARIEN RISKI-AIKA ON TÄÄLLÄ

”Kolaririskin nouseminen johtuu porojen liikkumisesta. Useilla alueilla porot viihtyvät keskitalven kuukaudet talvilaitumilla. Näillä alueilla porojen näkyminen tien lähettyvillä talviaikana on vähäistä. Lumien sulaessa porot lähtevät jälleen liikkeelle ja lumitilanteen salliessa porot lähtevät vaeltamaan vasomisalueille. Porojen määrä tien varsilla lisääntyy nopeasti ja merkittävästi. Tämä tulee monelle yllätyksenä ja sen seurauksena kolarimäärä kasvaa.” Kertoo Porokellon projektipäällikkö Henna Nurminen.

Read More
Eliisa Lintula
POROKELLOLLA ON VÄLIÄ, SEN SANOO TUTKIMUSKIN

Kaikesta on selvää, että Porokello lisää liikenneturvallisuutta ja sillä on positiivinen vaikutus Porokolarien ennaltaehkäisemisessä. Jo Porokellon olemassaolo todettiin lisäävän tietoutta porokolaririskiin ja sovelluksen koettiin olevan hieno herätys ja muistutus kuljettajalle.

Read More
Eliisa Lintula
Yhteisellä tiellä – Porokello ja OP

Porokello ja OP ovat match. Porokellon tavoitteena on puolittaa porokolarien määrä ja OP:n perustehtävänä on luoda kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Kiinnostuimme OP:lla yhteistyöstä liikenneturvallisuuden parantamiseen tähtäävän Porokello-hankkeen kanssa heti mahdollisuudesta kuultuamme ja hankkeen edustajien kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen totesimme iloksemme tunteen ja tahtotilan olevan molemmin puolista.

Read More